TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. augusztus 7., péntek

Zöldség és csibe azaz Melegben egyszerűen

Ebben a (megint) marhanagy melegben, az emberfiának nem nagyon van kedve felfűteni a konyháját.
De enni azért kell, valamit, könnyűt, egyszerűt, egyszerűen készíthetőt.
Tudom ez már hihetetlennek hangzik, de ilyenkor ismét érvényesül az, hogy abból kell főzni amit otthon találsz. Ott a kiskert, szinte minden megterem benne, csak a csirke nem. Az viszont jól érzi magát, ha kiengedjük, hadd gyarapodjon a melle része ;) Azután...

Most itt, inkább ugorjunk egyet; nem mennék bele a következő, kívülről, szomorúnak látszó részbe... 














ROZMARINGOS, PÁCOLT CSIRKEMELL, 
     NYÁRI-CUKKINIS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
60 dkg cukkini
2-3 db paprika
1 db lilahagyma
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg minőségi sonka (vékonyra szeletelt) 
2-3 ger. fokhagyma
friss rozmaring
bors, só
A csirkemellet felszeleteljük, megborsozzuk, aprított rozmaringgal bedörzsöljük, olívaolajjal betapicskolva és durvára vágott fokhagymával megszórva, fóliával betakarva, 1-2 órán át hűtőben érleljük.
Majd, serpenyőben vagy grillen szépen megsütjük, sózzuk. 
(Nekem most szerencsém volt és sárga illetve sárga, de itt-ott ződ foltos cukkinivel dolgozhattam. A sárga cukkini, saját meglátásom szerint, kicsit lájtosabb, mint klasszikus zöld társa; a magrésze növekedésétől függően, lazább, „szivacsosabb” is lehet, ezért, én most ezt a részt eltávolítottam. Természetesen, bármilyen fajta, és kedvünkre darabolt cukkinivel is készíthetjük, eme pompázatos kis étket.)  
Tehát, a cukkinit feldaraboljuk és olívaolajon (sózás nélkül) elkezdjük pirítani, amikor kezd szépen pirulni, hozzászórjuk a felcsíkozott sonkát, és a paprikát. Pár perc elteltével, beleszórjuk a felszeletelt lilahagymát, majd a koktélparadicsomot, de ezekkel már nem pirítjuk sokáig, hogy megtartsák, friss, roppanósságukat; sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük. 
Akinek nincs ellenére, az a pácolásból maradt, fokhagymadarabkákat, amit sütés előtt, a csibéről, lepiszkáltunk, (mint általában, ha nagyobb fokhagymadarabokkal dolgozunk; és ezzel kiküszöbölhetjük, azt, hogy esetleg megégjen) hozzáadhatja a körítéshez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése