TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 31., péntek

Hát akkor, tököljünk 12.

Nem csak azért, mert édeset még nem készítettem, hanem azért is mert szeretem.













TÖKÖS-MÁKOS GUBATORTA
Hozzávalók:
6 db tegnapi kifli
5 dl tej
1 db tojás
25 dkg tisztított sütőtök
10 dkg darált mák
5 dkg kristálycukor + 1 ek. 
1 cs.vaníliás cukor
1 p. tejföl
őrölt fahéj
tökmag
porcukor
A tejet a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral elhabarjuk.
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A tejfölt egy evőkanál cukorral és fahéjjal kikeverjük.
Egy 24 centis tortaformát enyhén kivajazunk.
A sütőt 6 fokozaton bemelegítjük.
A kifliket felkarikázzuk és egy jó nagy tálba tesszük, rászórjuk a lereszelt tököt és a darált mákot, kicsit „összerázzuk”, majd a tejjel (2× 3×) locsolgatva alaposan átforgatjuk, hogy minden kiflikarika rendesen magába szívja  a tejet.
Az egészet beleborítjuk a torta formába, kissé lelapogatjuk és az ízesített tejföllel egyenletesen megkenjük a tetejét. Tökmaggal meghintjük (ez akár el is maradhat, de olyan jól néz ki :) ) és a forró sütőben 25-30 perc alatt szépen összesütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezt is mint általában az ilyesmi rakott dolgokat; ha már egy kicsit hűlt, könnyebb a szeletelni.
No meg aztán, a magát gubát is jóval egyszerűbb, kézzel át-, összekeverni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése