TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 5., vasárnap

Hát akkor, tököljünk 2.

2014. 10. 05. 05.55  csörög az óra.
08.01 hoppá, gyorsan ki az ágyból, nem szabad tökölni tovább, illetve dehogynem.
Szép reggelt mindenkinek!
Ez a pompás kis a étel hihetetlen hamar elkészül, ha van otthon sok minden, és ez a minden, nem is olyan sok :) 
Pff... aludhattam volna 11.21-ig














TÖKÖS-ALMÁS CSIRKERAGU, TÖKMAGOS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 kg csirkemell
30 dkg tisztított sütőtök
2 db alma
1 ek. méz
1 ek. fehérborecet
5 dkg tökmag
25 dkg rizs
petrezselyem zöld
bors, só
A tökmagot felforrósított zsiradékba szórjuk, egy-két pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a rizst és innen tovább a szokásos módon párolt rizst készítünk, tálalás előtt aprított petrezselyem zöldjét keverünk bele.
Közben, a csirkemellet felcsíkozzuk és egy serpenyőben szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Aztán közé dobjuk a szintén csíkokra vágott sütőtököt, pár perc elteltével jöhet az úgyszintén felcsíkozott alma; egy evőkanál méz, majd a borecet, még egy perc és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése