TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 6., hétfő

Hagymát hagymával

Amikor nincs itthon semmi...csak hagyma. (meg egy kevés ez+az)















HÁROMHAGYMÁS CSIRKE APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
10 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
8-10 db koktélparadicsom
borsikafű
köménymag

A csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük. A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra kockázzuk és a hús közé dobjuk 2-3 perc alatt összeforgatjuk, pirítjuk. Ezek után egy evőkanál lisztel meghintjük, elkavarjuk felöntjük 1,5 dl vizzel és kiforraljuk; az utolsó 1-2 percben a gyöngyhagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot is belekeverjük.
Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonhasábokra daraboljuk; forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.
TUDTAD? A hagyma „A koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a  vért és megelőzi a vérrögök kialakulását. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése