TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 13., hétfő

Ez nem tűr halasztást!

 Egyébként, éppen blogkóstolok és közben Dinkánál újfent találtam valami istenit :)
Ez így magában nem lenne valami életbe vágóan fontos dolog; de a történet második része, inkább az, vásárolnom kellett fagyasztott „Sárgahüvelyű zöldbabot”.
Még ez sem egy kihagyhatatlan infó, de mire hazaértem, (hosszú sor a pénztárnál, nagy forgalom, trafik, kávézó, trics-tracs parti az utcán, jajj! vissza a postára és csak egy pohár sör a Lacival) talán mondanom sem kell, jól felolvadt a zöldbabom.
Épp ezért gyorsan fel kellett használnom.
Készítettem egy fini kis salátát, meg egy levest (a levest majd később). A saláta viszont olyan jó lett, hogy nem tűr halasztást, hogy megosszam veletek.   














ZÖLDBAB SALÁTA, TONHALLAL
Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
3-4 ek. kapribogyó
4-5 ek.olívaolaj
friss bazsalikom
kristálycukor
bors, só
2 dob. tonhal konzerv
2 db főtt tojás
A zöldbabot roppanósra főzzük.
Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálban lesózzuk.
A paradicsom magos, lédús részét eltávolítjuk; a húsát szintén kis kockákra vágjuk és a hagymához tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, borsozzuk és a kapribogyóval, valamint egy csapott teáskanál cukorral alaposan összekavarjuk.
A leszűrt, lecsepegtetett zöldbabot beleforgatjuk az öntetbe, tépkedett bazsalikom levélkékkel ízesítjük. Nem árt neki ha, legalább 2 órán át hűtőben érleljük.
Tonhallal, főtt tojással és pirított bagettel kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon csodás lehet!!!!!!!!!!!!!!!!
    Biztos ki fogom próbálni!!!!
    Köszön a recept megosztását!!!!!!
    Remélem sok ilyen finomság!!!!
    Üdvözlettel:
    Miskolcziné

    VálaszTörlés