TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 17., péntek

Emlékezetes dolgok

Kérem szépen én már szeptember közepén láttam havat. Élőben! Igaz, ehhez hosszában több mint 200 km-t kellett megtennem és felfele is vót vagy 2000 m














Ez kérem Karintia, tiszta életöröm!
Kicsit lejjebb, a szálláshelyünkön (szégyen, vagy nem szégyen) találkoztam életemben először a zöldbabkrémlevessel, bámulatos élmény volt. Pirított szalonna darabkákkal, rozskenyér kockákkal és friss snidlinggel. 
Minden vacsoránál volt krémleves és mindig volt snidling levesek mellett.
Persze azt az ízt nem tudtam teljesen reprodukálni, de valami ilyesmi volt.














ZÖLDBABKRÉMLEVES
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
1 kisebb sárgarépa (kb.:10 dkg)
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek.liszt
rozmaring
őrölt kömény
bors, só
A hozzávalókat kb.: 1,2 liter sós vízben nagyon puhára főzzük, befűszerezzük. 
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Pirított szalonna és rozskenyér kockákkal kínáljuk.  
Jó esetben szórjuk meg aprított snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése