TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 18., szombat

Azt hallottam

A minap egy kedves ismerősömmel  a halakról, a hal ételekről cseréltünk eszméket.  
A rántott hekktől egészen a harcsapaprikásig átbeszéltünk mindent. A paprikáshoz érve előkerültek a köretek, amikor a túrós csuszánál tartottunk, egy huncut kacsintás kíséretével elárulta, hogy ők inkább galuskával szeretik. 
Túrós galuskával, mintha csusza lenne és néha még egy kis lecsót is kever hozzá. Ez igen! Bár a lecsót mi is szoktuk galuskával fogyasztani, de így ebben a módozatban még nem találkoztam vele.  
Na, több sem kellet nekem; gyorsan haza és készülhet is az én variációm.
Ímigyen! A halak meg csak úszkáljanak még egy darabig. 


TÚRÓS GALUSKA, 
     PAPRIKÁVAL ÉS KÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
4 adag galuska
25 dkg túró
2 db paprika 
1 fejvöröshagyma
10 dkg szalonna
egész kömény

A szalonnát felcsíkozzuk és szép pirosra pirítjuk, majd a zsírjából kiszedve félre tesszük.
A szalonna zsírjában (szükség szerint adhatunk még hozzá egy kevéske zsiradékot) kicsikét megpirítjuk a félkarikára vágott vöröshagymát és paprikát, sóval és egész köménnyel ízesítjük; és  beleforgatjuk a galuskát. Közben rászórjuk a túrót és pillanatok alatt összemelegítjük. 
A szalonna csíkokkal megszórva tálaljuk, igény szerint tejfölt kínálhatunk mellé.

1 megjegyzés: