TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 30., csütörtök

Egyszerű emberek, egyszerű levesek

Ismét egy példa következik arra, hogy egyszerűen is tudunk nagyot alkotni; vagy legalább is, egy kis „bátorsággal”, nagynak tűnőt.
Ez végül is, egy amolyan ötvözet, ami a raguleves és a rántott leves keveréséből született.
Hogy miért? Nem akarok unalmas lenni, de ez volt itthon.
Ennyi.














RÁNTOTT RAGULEVES, FRISS HAGYMÁVAL 
(hót egyszerű)
Hozzávalók:
20 dkg sertés apróhús
1-2 ek. ételecet
1 db babérlevél
5 dkg eperlevél tészta
1 fej vöröshagyma
2 ek. liszt
fűszerpaprika
egész vagy őrölt kömény
bors, só
A sertéshúst kis kockákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon fehéredésig pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, köménnyel és a babérlevéllel ízesítjük, a tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, majd felöntjük kb.:1,2 l vízzel és puhára főzzük. Amikor a hús már szépen puhul, belefőzzük a tésztát is. Ez idő alatt a lisztből zsemleszínű rántást készítünk és a levest besűrítjük vele.
A vöröshagymát szép vékony félkarikákra szeleteljük és a rántással együtt adjuk a leveshez; ez esetben nem szeretnénk, hogy a hagyma szétfőjjön; maradjon roppanós. Nagyobb hagyma esetén vághatjuk negyed karikákra is; ha gondoljuk puhábbra is főzhetjük, de pont a roppanóság teszi érdekessé ezt a levest.
A levesünket készre főzzük és ínyünk szerint ecettel pikánssá tesszük.    
(ez még hasznos lehet)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése