TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. március 21., csütörtök

Levesek hete 5.

A levesről
Egy új klasszikus











ZELLERGULYÁS, KARFIOLLAL  
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár vagy comb  
50 dkg zeller
50 dkg karfiol (ha fagyasztott 35-40dkg)
2 fej vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
2 db paprika 
1 db paradicsom
2-3 szál újhagyma
2 ek. mustár
2 babérlevél
szerpaprika
őrölt kömény

Csak egyszerűen.
A marhahúst 1,5 centis kockákra vágjuk és pörköltet főzünk belőle, annyi különbséggel, hogy az elején hozzáadjuk a mustárt és a babérlevelet is.
Amikor a pörköltes hús már majdnem megpuhult, belerakjuk a szintén 1,5 centisre kockázott zellert, majd a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük vízzel
Készre főzzük és az utolsó pillanatban beleszórjuk a feldarabolt új hagymát.
Tehát gulyást főzünk csak a burgonya helyett zellert és karfiolt használtunk. 
A zellernek kb.:25 perc főzési idő kell a karfiolnak kb.:10. Ez függhet attól, hogy ki mennyire puhán szereti; én szeretem ha egy kicsit még roppanós a zöldség és nincs szétfőzve. 
Az új hagyma frissessége kimondottan feldobja ezt a gulyást, ezért rakjuk csak a végén a levesbe.
A víz mennyiséget most nem írtam, mert mindenki úgy készíti ahogy szereti, hígabban, sűrűbben. A gulyás féléket, általában 0,5 literrel számoljuk.
Hoppá
Nem ezért vagy azért, de a zeller és a karfiol együtt, egy harmadával kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a burgonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése