TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. március 19., kedd

Levesek hete 2.

A levesről
Hús nélkül, gazdagon
















RIZSLEVES, FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
12 dkg  rizs 
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
2 ek. liszt 
fűszerpaprika
tárkony

A sárgarépát félkarikákra vágjuk, a vöröshagymát vékony csíkokra (fél vagy negyed karika) szeljük, a szárzellert pedig kissé ferdén fél centisre daraboljuk.
Zsiradékot hevítünk és a répát, hagymát, zellert egyszerre megfuttatjuk rajt. Ezután hozzákeverjük a rizst, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük és meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk zúzott fokhagymát és felöntjük (1,2l) vízzel. Puhára főzzük a rizst, és a zöldségeket, a lisztből rántást készítünk a levesünket berántjuk. Az utolsó percben a borecettel megbolondítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése