TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. november 1., csütörtök

A villám is gyors

A tegnapi ebédem amilyen villám gyorsan készült el, olyan villám gyorsan is fogyott el. Azt már nem is akarom hangoztatni, hogy milyen egyszerű és „szegényes” a hozzávalók listája, de ismét sikerült úgy összeválogatnom az alapanyagokat (3+3), hogy egy pompás kis ragu lett belőle. Köretként mindenki azt fogyaszt hozzá ami jól esik. 
Azért magamhoz hűen, egy, talán érdekes köretet is ajánlok hozzá, illetve köré :) 













SÜTŐTÖKÖS - KÖMÉNYES PULYKARAGU
Hozzávalók:
50 dkg pulykamedalion
35 dkg tisztított sütőtök
1 tk. egész kömény
1 sz. póréhagyma
bors, só
A pulykahús és a tököt egymáshoz hasonlóan felcsíkozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és (ha azt szeretnénk, hogy a tök nagyon puha legyen, akkor kezdjünk a tök párolásával pár percig; vagy, hogy roppanós maradjon...) a húst a tökcsíkokkal együtt tegyük a zsiradékba. Amikor a hús elveszti nyers színét megsózzuk, borsozzuk és egy bő teáskanál egész köménnyel ízesítjük .
-A póréhagyma mennyiségénél egy picit megakadtam; ezért csak nektek lecentiztem :) 2,5 x 10 cm ez a pontos mennyiség.-
A póréhagymát széltében, majd hosszában félbe vágjuk és vékonyan felcsíkozzuk; a zöld részéből is vághatunk hozzá pár csíkot (színesebb lesz a ragunk). A hagymacsíkokat is a hús közé dobjuk, rálottyintunk kb.: 1 deci vizet, majd teljesen elpároljuk és kész.
Csak 1 ötlet: A tálaláshoz, retként sós, kicsit vastagabb palacsintát használtam aminek a tésztájába aprított tökmagot kevertem, és tölcsér formára feltekertem. Ízlés szerint egy pár csepp tökmagolaj is jót tesz neki :) 
TUDTAD? „A tökmag gazdagabb vasban, mint bármelyik másik mag. A tökmag jó fehérje forrás, és segíthet a vércukorszint szabályozásában.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése