TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. november 30., péntek

Népszerű dolgok, népszerű ismerősök

Jönnek, mindig jönnek, és mosolyognak. Tudják, hogy nálam mindig kapnak valami finomat.
-Jajj, nem kell, most ettünk egy órája ám! 
Mégis, mindig elfogadják és jóízűen befalják. Nem akarnak megsérteni :) 
-Na, jó most már mennünk kell, mindig annyi dolgunk van.
Szeretem Őket :/ Mindent meg esznek, csak ne legyen „túl különleges”. Átlagemberek ismernek és szeretnek kb. 30 alapanyagot (hús, tészta, zöldségfélék,...), talán 10 fűszert és ennek max. 20-25 elkészítési módozatát. 
Nem baj, ilyen is kell. 
A minap ezzel „vártam” őket. Annyira megízlett nekik, hogy még a receptet is elkérte X néni. Ennek igazán örültem, még akkor is, ha tudtam, hogy egy patikában dolgozik :)  

 












SONKÁS RAKOTT PALACSINTA, 
          KUKORICÁVAL ÉS FÜSTÖLT SAJTTAL
Hozzávalók:
2 db tojás
2 dl tej 
10 dkg liszt
10 dkg gépsonka
10 dkg füstölt sajt
20 dkg kukorica (konzerv)
1 p. tejföl
bors, só 
Egy tojásból, a tejből és a lisztből egy csipet sóval sűrű palacsinta tésztát készítünk. A vékonyra szeletelt sonkát félbe, majd  keskeny csíkokra vágjuk. Az így kapott kis csíkokat belekeverjük a tésztába és öt darab (vastagabb) palacsintát sütünk belőle.
Elkészítjük a tölteléket. A tejfölt, egy tojással elhabarjuk, borsozzuk, sózzuk. Három evőkanállal kiveszünk belőle a külseje megkenéséhez; a többibe pedig belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát. (Sajnos már csalódtam fagyasztott kukoricában, épp ezért a konzervet szoktam használni; de, természetesen a fagyasztott is jó.) A füstölt sajtot apró kockákra vagdaljuk vagy reszeljük és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. 
A tölteléket gondolatban :) négy részre osztjuk és egységesen eloszlatva megkenjük, rétegezzük a sonkás-palacsintákat. A végén bevonjuk a félretett tojásos-tejföllel és sütőben és szép pirosra összesütjük. 
Tálaláskor ketchupot, majonézt kínálhatunk hozzá; de pár darabka párolt zöldség (brokkoli, sárgarépa) is pompásan kiegészítheti ezt a fincsi kis rakott palacsintát.                                                                       

1 megjegyzés: