TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. november 25., vasárnap

Lé tartja a szolgát

Hamarosan itt a karácsony, valószínű ezért egy húsvéti receptem (katt.ide ) eszembe juttatott egy jó kis ötletet :) 
Íme ez a pompás, érdekes, és remélem meglepő, de mindenképp 
Őrülten Jó Étel lett belőle.
...és ne feledjétek 
Fantázia, Bátorság, Jó étvágy.














TORMÁS MARHARAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg marhahús
20-25 dkg friss torma
2 db szép sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 tk. egész kömény
4-5 sz. egész bors
ételízesítő

+ valamilyen apró, levesbe való tészta (most éppen csipetke)
A marhahúst legalább 2,5- 3 liter hideg vízben feltesszük főzni és közben lehabozzuk. Egy óra elteltével belerakjuk a megtiszított tormát, újabb félóra múltán jöhet a sárgarépa, a hagymák és a többi ízesítő anyag. Lassan gyöngyöző forrással, puhára főzzük a zöldségeket és a húst. A levest leszűrjük, majd visszamelegítjük és tejfölös habarással besűrítjük; kockára vágott hússal, répával, tormával és tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése