TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 27., csütörtök

Sajt és burgonya avagy ...

Most mit mondjak....
...karácsony után süteményt kívántam 😮
Azt meg ugyi már tudjuk, hogy mi a legjobb sütemény 😉😁
















SAJTOS-BURGONYÁS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg főtt burgonya
5(8) +5(tetejére) dkg reszelt Trappista sajt
3 dkg élesztő
2 dl tej
6 dkg vaj
1+1 db tojás
1 ek. kristálycukor
szerecsendió
Az élesztőt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal, szép egyállagúvá morzsoljuk, sóval és egy kis szerecsendióval ízesítjük.
A főtt burgonyát egy nagy lyukú reszelőn a liszt közé reszeljük, beleszórjuk az egyik 5 deka sajtot, aztán 1 db tojással és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, összedagasztjuk.
(Közben szükség szerint, a kezünket lisztezzük, és nem a tésztát.)
Dagasztás után a tésztánkat, langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és (legalább egyszer) a szokásos módon meghajtogatjuk.
Ismét megkelesztjük, majd kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, aztán egy 5 centis szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsáinkat tepsibe pakoljuk, a tetejüket lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, 10-15 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szépen megsütjük.
-Közben azért figyeljünk rá! a sütőjét mindenki maga ismeri 😉-






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése