TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 30., vasárnap

Gomba és püré avagy ...mondtam...

Kérem szépen, mindjárt vége az évnek, ilyenkor már nem akar az emberfia túl bonyolult recepteket...
Azért holnapra tartogatok még egy igazán szupi reci 😁😁😁














FŰSZERES LASKAGOMBA PANÍROZVA,
  LILA PÜRÉVEL ÉS FOKHAGYMÁS TEJFÖLLEL
Hozzávalók:
60 dkg laskagomba
80 dkg lila édesburgonya (batáta)
5 dkg vaj
2 p. tejföl (1/150 g)
2 ger. fokhagyma
tej ízlés szerint
petrezselyem zöldje
őrölt rozmaring
őrölt kömény
majoránna
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A laskagomba alsó, összenőtt, vastagabb szárrészét levágjuk; a kalapokat pedig sóval, borssal, majoránnával, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük, majd a hagyományos módon panírozzuk és kisütjük.
A lila édesburgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pépesítjük, vajjal és tejjel kívánt állagú pürévé keverjük, szükség szerint sózzuk – én, most a borsot és a szerecsendiót is kihagytam, hogy megőrizzem a klasszikus édes burgonya ízt.
A tejfölt zúzott fokhagymával egy kis sóval, és aprított petrezselyem zölddel kikeverjük.
Ennyi.
…mondtam, hogy nem lessz bonyolult recept.
ui. lessz, egy esszel





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése