TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 12., szerda

Chili és Gala avagy Édesen és csípősen

Valóban percek alatt összedobható, csak wok-tészta kell az otthoni vésztartalékba, illetve egy kis Gala - Sweet chili szósz.
A wok-tésztáról csak annyit, hogy valóban érdemes otthon tartani tartalékba, mert nagyon gyorsan ( 4-5 perc) elkészül a raguval, szósszal együtt, egy edényben.
Mielőtt megkérdeznéd... 
...hogy hol tudom beszerezni, ezeket a Gala chili szószokat? 
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉 
















ÉDES-CSÍPŐS TÉSZTA, 
  SZÍNES PAPRIKÁKKAL
     ÉS SHITAKE GOMBÁVAL  
Hozzávalók:
25-30 dkg wok-tészta
10 dkg shitake gomba
3 db színes kaliforniai paprika
6 ek. Gala Sweet chili szósz
lestyán
A megtisztított gombát felszeleteljük, egy kevéske zsiradékon (pl. szezámolaj) finoman meg zpirítjuk.
Közben a paprikákat is feldaraboljuk; a Kínai (keteli) konyha az ízek, és a színek mellett, nagy hangsúlyt fektet a formákra is, tehát nem csak a felkockázást, felcsíkozás alkalmazza, hanem bátran, játékosan, és lehetőség szerint rombuszra vagy épp háromszögre is darabolják a zöldségféléket.
A feldarabolt paprikát a gomba közé szórjuk, 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán megsózzuk, lestyánnal fűszerezzük, hozzákeverjük a száraz wok-tésztát, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és 4-5 perc alatt készre főzzük,illetve minimálisra forraljuk a levét, befejezésként ízlés szerint 4-6elók. Gala Sweet chili szósszal ízesítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése