TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. november 9., péntek

Liba és alma avagy Egy libának kettő van

Az a helyzet, hogy egy libának kettő lába van, és ehhez a kettő lábhoz tartozik kettő comb.
Nem viccelek, keressetek rá, ez így van.
Na már most, kedden meg ettem az egyiket, tehát maradt egy amit akár el is ajándékozhattam volna, de én inkább egy új variációt, egy új receptet ajándékozok nektek Drágájim 💖😘
















FOKHAGYMÁVAL TŰZDELT LIBACOMB,
 ALMÁVAL-HAGYMÁVAL ÉS TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db libacomb
8 ger. fokhagyma
2,5-3 dl vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma (kb. 30 dkg)
2 db alma (kb. 35 dkg)
80 dkg burgonya
szerecsendió
kakukkfű
bors, só
libazsír
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A libacombokat megtisztítjuk, sóval, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük.
A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és gerezdekként, „hosszában” négy felé vágjuk.
A combok alsó felén, egy hegyes késsel beleböködünk és a késpengéje mentén könnyen megtűzdeljük a fokhagyma darabkákkal. (1 libacombba, 2 gerezd, tehát 8 darabka fokhagyma kerül.)











Egy tepsibe beleöntjük a vörösbort, majd belepakoljuk a combokat, fóliával lefedve, kb. 1 óra 40 percig sütjük, aztán fólia nélkül, 15-20 perc alatt rápirítunk. Természetesen végezzünk szúrópróbát a puhaságát illetőleg.
(A tepsi ne legyen túl nagy, ügyeljünk arra, hogy a bor rendesen kitöltse, de használhatunk több bort is, a lényeg, hogy a combok alja legalább 2-3 milliméternyire beleérjen.)
A burgonyát, megtisztítjuk, megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, libazsírral lazítva összetörjük, picike szerecsendióval ízesítjük, ami ezekhez az ízekhez kimondottan illik.
A vöröshagymát negyed karikákra szeleteljük, és libazsíron finoman megpirítjuk, közben az almát vékony gerezdekre daraboljuk és az hagymához adjuk, összemelegítjük (az alma maradjon roppanós) sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése