TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. november 13., kedd

Chili és Gala avagy Tetszik a Kínai gyors

Voltál már Kínai gyorsbüfében... és tetszett?
Akkor van egy jó hírem, nem muszáj legközelebb oda menni.
???
Megéreztek a mi vidékünkre is, a Gala Chili szószok, többféle autentikus hangulatban 😉
Nekem van akkora szerencsém, hogy ezeket ki is próbálhatom és egyszerű recepteket készíthetek velük, természetesen Nektek 😁
A szószok fincsi és utánozhatatlan ízét, aromáját, az összetevők meglepő választékának köszönhetjük, amelyek közt feltűnik, a mangó és a narancs is...
Elsőnek a Shanghai Édes-savanyú chili szósszal kezdem, aminek aromáját a mangó és az ananász segíti tökélyre emelni.
És nem nagyon csípősek?



Amikor (most már 4x ) Kínai gyorsban jártam, egyből megakadtak a szemeim, valami kívánatos, szószos, ragacsos, paníros, bundázott, szezámmagos húsfalatokon...
Megkóstoltam, és  mit ne mondjak, nagyon megtetszett👍
Ma, ismét ilyen finomságot ettem; -ITTHON- igaz egy kicsit máshogy, mert én a mi klasszikus szezámmagos panírunkkal készítettem.
De hol tudom beszerezni, ezeket a szószokat? 
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉 















SHANGHAI CSIBEFALATOK,
 TOJÁSOS-ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
Gala Shanghai Édes-savanyú Chili szósz
60 dkg csirkemell
a panírozáshoz - liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag
25 dkg rizs
50 dkg vegyes zöldség (fagyos)
2-4 db tojás 

szezámolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, lisztbe, tojásba, és szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, aztán bő olajban kisütjük.
Amikor a húsok megsültek, még melegen, locsoljuk meg bőségesen az édes-savanyú chili-szósszal, hogy jól átitatódjon a panírjuk; de a világ legtermészetesebb módján, külön mártogatósként is tálalhatjuk a szószt. 
A körethez, párolt vagy főtt rizst készítünk, a zöldségkeveréket megfőzzük, majd egy kevéske szezámolajon átforrósítjuk, egybekeverjük őket, és elhabart tojásokkal összesütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése