TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 1., péntek

Paprikás és túrós avagy Dehogy gondoltam...


Ma arra gondoltam, hogy de jó volna egy kis paprikás enni, galuskával, mondjuk kaprosan, túrósan, hmmm...
Dehogy gondoltam; tegnapról volt még csirkemell, a túró szav.ideje holnapután lejár, tejföl van itthon (mondjuk az mindig), kaprot kaptam a szomszéd nénitől, galuskát pedig régen ettem már...legalább 38 napja... az má' sok ám 😀
Na, pont erre gondoltam ma... talán.












CSIRKEMELL PAPRIKÁS
  KAPOS-TÚRÓS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt
2 db babérlevél
10-15 dkg szalonna
fűszerpaprika
borsikafű
4 adag galuska
45 dkg túró (fénykorában még 50 dkg volt)
1 cs. kapor
A vöröshagymát felaprítjuk.
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és egy kevéske zsiradékon 2-3 percig sütjük az egyik oldalukról, aztán megforgatjuk őket, hozzáadjuk a hagymát, és még 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, babérlevéllel és egy kis borsikafűvel ízesítve, vízzel felöntve lassú forrással, kb.20 percig főzzük, majd tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük.
Ez idő alatt, elkészítjük a galuskát, amit találás előtt túróval és aprított kaporral összekeverjük.
A kapros-túrós galuska tetejére tálaljuk a paprikást és pirított szalonnapörccel megszórjuk.



2 megjegyzés: