TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. április 20., kedd

Karalábé és alma avagy A nagy titok

A nagy titok nem más, mint az az egyszerűség, amit egy ilyen leves evésekor illetve annak receptje olvasásakor nem hiszel el.
-Csak ennyi ?!?!
-Igen! Persze ehhez ügyesen és talán egy kis bátorsággal kell összeválogatni az alapanyagokat.
Jut eszembe oly'rég zengtem jelszavainkat, hogy tán már el is felejtődött 😧
No, akkor csak elevenítsük fel szépen őket:
                                                        Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!












ZAMATOS KRÉMLEVES
  KARALÁBÉVAL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg karalábé
30 dkg alma
1 db burgonya (10-12dkg)
2 dl tejszín
2 ek. kristálycukor
szerecsendió
őröl gyömbér
petrezselyemzöldje
Az almát és a karalábét megtisztítjuk/meghámozzuk és kiskockákra daraboljuk és egy kevéske zsiradékon (pl.vaj) megpirítjuk, félúton megszórjuk kristálycukorral és aranysárgára karamellizáljuk, majd a közben szintén megpucolt és felkockázott burgonyát is hozzáadjuk.
Megsózzuk, szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük egy liter(+) vízzel,  jó puhára főzzük, botmixer segítségével simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és gyenge tűzön összeforraljuk, szükség szerint utóízesítjük, aprított petrezselyemzölddel frissítjük,  pirított kockával vagy levesgyönggyel, forrón tálaljuk.






Ha még emelni akarunk az ízélményen,
picike Parmesan vagy Pecorino
forgáccsal is megszórhatjuk
👌

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése