TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 10., hétfő

Lapocka és Ibéria avagy Megint egy hangulat

Szerencsém volt 😁 mert tudtam szerezni ibériai sertés lapockát, ami egyébként ma már nem művészet, ha az ember olyan helyen lakik, ahol jókor lehet jó helyen lenni.
Ha nem, akkor meg, meg tesz érte mindent, mert az életben legalább egyszer meg kell kóstolni!  
Most erről nem is hablatyolok többet, ugyanis ezt a bejegyzést már délidőben megoszthattam volna veletek, csak el kellet ugranom birkacombbért, s ha már ott voltam akkor egy kicsike Angus-ra se sajnáltam a manikat, de erről majd később 😉 
















IBÉRIAI SERTÉSRAGU A SÜTŐBŐL,
  SÁFRÁNYOS-ZÖLDBORSÓS RIZZSEL    
Hozzávalók:
80 dkg ibériai sertéslapocka 
           természetesen jó, a jó magyar is 😉
1/2 citrom
4 ger. fokhagyma
bors
4-5 ek olívaolaj
25 koktélparadicsom
2 szál szárzeller
15-20 dkg zöldborsó  
1 dl vörösbor
20 dkg rizs
sáfrány

olívaolaj
A lapockát felkockázzuk; az olívaolajból, zúzott fokhagymából, frissen őrölt borssal és citromlével pácot keverünk, ráöntjük a húsra és alaposan betapicskoljuk, bemasszírozzuk vele. Egy napig hűtőben érleljük.
A húskockákat egy nem túl nagy tepsibe borítjuk a páclével együtt ( tepsi kb. akkora legyen amibe pont egy "sorban", egy rétegben elfér a hús).










A koktélparadicsomot félbe, negyedekbe vágjuk, a szárzellert keskeny darabokra és a hús közé keverjük, megsózzuk, hozzáöntjük a bort és fedővel vagy alufóliával betakarva, 180 fokos sütőben készre pároljuk, készre sütjük; (80-90 perc), közben azért nézzünk rá, és ha a szükség úgy hozza öntsünk alá még bort vagy vizet, illetve az utolsó 10-15 percben fólia nélkül kicsit  rápiríthatunk.
Közben a hagyományos módon elkészítjük a zöldborsós rizst, amit a pároláskor, egy picike sáfránnyal varázsolunk igazi spanyol sárgára 😉
(Na jó, a sáfrány, tudom drága, ha nagyon muszáj használjunk, kurkumát vagy leges-leg-leg végesetben curry port!, de itt már ügyeljünk az ízére is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése