TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 7., péntek

Afrika és harcsa avagy Mert most épp nem annyira jó az időjárás

Ez van valami forróra és tüzesre vágytam; valamim afrikai ölelésre 😊

 












AFRIKAI HARCSAFILÉ, BORSOSAN, 
   FORRÓ SALÁTÁVAL ÉS HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
70-80 dkg afrikai harcsafilé
3-4 db szívsaláta
20 dkg hajdina
10 dkg bacon
25 dkg paradicsom
3 ek. balzsamecet
1/2 fej vöröshagyma
babérlevél
rozmaring
bors, só
zsemlemorzsa 
A hagyományos módon, babérlevéllel, rozmaringgal valamint a vöröshagymával és sóval ízesítve, a rizshez hasonlatos módon készítjük a hajdinakását. (Szoktam volt mondani, a hajdina bírja a vizet, tehát ha keménynek találjuk, adjunk hozzá még egy kicsit, és pároljuk tovább.)
A harcsafiléket eldaraboljuk, besózzuk, és bőven megborsozzuk (ízlés szerint), 10 percig pihentetjük, aztán zsemlemorzsába forgatva, egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szép pirosra sütjük.
Közben a bacon felcsíkozzuk, a paradicsomot nagyobbacska kockára vágjuk, a szívsalátát pedig négyfelé, úgy, hogy lehetőség szerint a torzsájukat meghagyjuk, mert az fogja összetartani őket.
A harcsafiléket tálalásig félre tesszük, melegen tartjuk.
A halas serpenyőbe, (természetesen lehet másik is) kipirítjuk a szalonnát, közben hozzá rakjuk a saláta negyedeket, majd a paradicsomot, balzsamecettel és rozmaringgal ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor egyszerre készülünk el mindennel, ugyan is, a salátának 3-4 perc elég.
Isteni és egyszerűbb, mint ahogy olvassuk.

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése