TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 5., szerda

Gnocchi és spenót avagy Na még ilyen se vót

Kérem szépen, az úgy történt, hogy ilyen még nem volt.
Gondoltam neki látok, hogy legyen.
Szerintem sikerült.
Próbáljátok ki, oszt gyöhetnek a vílemények 💪💣👅😁👌💗














SPENÓTOS GNOCCHI, 
   TEJSZÍNES SAJTTAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
A szószhoz-
10-15 dkg spenót (paraj)
2 db tejszínes tömlős sajt (1/10dkg)
3 ger. fokhagyma
tárkony
bors, só
olívaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével megnyomkodjuk, megformázzuk őket.










Forrásban levő sós vízben,  pár perc alatt kifőzzük.
Közben elkészítjük a ragut, a szószt.
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk és kb. egy deci tésztafőző vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a sajtot, tárkonnyal, sóval és borssal ízesítve, lassan összeforraljuk és az utolsó pillanatokban beleszórjuk a megtisztított (szükség szerint, megvághatjuk) spenótot és a kifőtt gnocchikat, aztán alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése