TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 24., hétfő

Maradék és tészta avagy Megint volt egy kis időm

Valahol a hűtő mélyén, ott van, mindig ott van.
A maradék!
Ráadásul még lusta is vagyok (mint mindig).
Aztán eszembe jut a nagy Jamie, és az ő 15-30 perces kajái.
No akkor én is; elő a konzerv, elő a vízforraló... ja, az nincs...
Akkor elő ször is felrakni a vizet... 😀
Tény és való csak egy adagban készítettem, de erős 20 percbe belefértem 😉














CUKKINIS - PARADICSOMOS PENNE, 
        FŐTT, FÜSTÖLT TARJÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne 
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
1 db saláta cukkini
15 dkg főtt, füstölt tarja
1 dl vörösbor
2 ger. fokhagyma
rozmaring
petrezselyem zöldje
(cukor)
A tésztát kifőzzük.
Közben a cukkinit, a pennéhez hasonlatos darabokra felvágjuk és egy kevéske olívaolajon elkezdjük pirítani.
1-2 perc elteltével megsózzuk, felöntjük a borral, majd hozzáborítjuk a paradicsom konzervet.
A tarját szintén csíkokra vágjuk, a fokhagymát tetszőleges módon (ahogy sikerül) felaprítjuk, és ezeket is az alapban szórjuk.
A végén hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket és a kifőtt pennét; összeforgatjuk, összerottyantjuk.
Tálaláskor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése