TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 26., szerda

Csirke és zeller avagy Itt minden libling

Sokszor már nevetek magamon, amikor elkezdem írni, hogy ez volt itthon...
Pedig ez a bazi nagy igazság, higgyétek el, és gondoljatok bele nincs is ennél egyszerűbb dolog.
Igaz és FONTOS! ne legyünk finnyá válogatósak, ha valami egészen új dolgot, új párosítást kell kipróbálnunk,  kell elkészíteni....
Tudom, és látom (legyünk őszinték magunkhoz) ha egy étteremben fogyasztunk egy étel-újdonságot sokkal könnyebben elfogadjuk, mintha magunk készítenénk, ugyi...
Na akkor most mi van...  ???
Szóval és tettel;  az elhasználandó dolgok listáját a hozzávalók rovatban találjátok 😉
















CSIRKEMELL SZÁRZELLERREL
       ÉS RAGUJÁVAL SÜTVE
Hozzávalók:
4 db (15-20 dkg-s) csirkemell
2 szál szárzeller
8-10 szelet bacon
25 dkg koktélparadicsom
1 db cukkini (2 is lehet)
bors, só
A csirkemelleket egy hegyes késsel, hosszában felszúrjuk; a szárzeller szálakat  félbe vágjuk és a belenyomjuk, beletoljuk  a csirkemellekbe.
A melleket megszórjuk borssal (sózhatjuk is, de csak finoman, mert a szalonnától is kap egy kis sósságot), majd ügyesen bacon-ba göngyöljük őket.  
A cukkinit és a paradicsomot feldaraboljuk, felkockázzuk, aztán egy tepsibe borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezzük a csirkemelleket.











Előmelegített sütőben 180-190 fokon, fólia alatt kb. 20 percig sütjük, pároljuk, majd a fólia nélkül, erősebb hőfokon, szépen rápirítunk.
Szerintem a párolt rizs a legtökéletesebb köret hozzá.
-Bár én mindenhez(höz) rizst ennék(nák) 😁
TUDTAD? "A paradicsomnak több mint 7000 fajtája létezik, és mindegyik tele van tápanyagokkal."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése