TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 24., péntek

Cikória és szalonna avagy Nekem is az első

Mivel nagyon ritkán, mondhatnám alig-alig jut a konyhámba a cikória, szerintem itt a blogban még nem is volt, ha épp valahol meglátom, mindig megmozdul a agyacskám. (Évente 1x 2x) (mozdul meg az agyacskám 😆)
Most eljött az ideje, hogy megosszam veletek az első, sikeresnek mondható, receptemet, természetesen a legegyszerűbb módon elkészítve.
Egyébként a cikória is, mint minden amit ritkán fogyasztunk, az egészséges kategóriába tartozik 😉














BACONBAN SÜLT CIKÓRIA
2 adag
Hozzávalók: 
2 db cikória (darabonként 20-25dkg)
4-6 szelet bacon
őrölt római kömény
bors, só
olívaolaj
vörösbor
joghurt, tejföl, kapor, stb.
A cikóriáról szükség szerint a külső "csúnyább" leveleket leszedhetjük; majd hosszában félbe vágjuk, az alsó, torzs részét finoman kivágjuk. 
A vágott, nyitott részénél enyhén sózzuk, őrölt római köménnyel és borssal ízesítjük, ügyesen megmozgathatjuk a leveleket, hogy közé is kerüljön fűszer. 
Ezután baconba göngyöljük, egy kis tepsibe, pár csepp olívaolajat teszünk, és belepakoljuk a baconos cikóriákat, és kevéske vörösbort lottyintunk alá.
200 fokon 25-30 percig sütjük. (illetve addig amíg a bacon szép, ropogósra megpirul)
Önálló ételként, kedvünkre ízesített tejföllel, joghurttal kiegészítve, pompás vacsora étek, de sültek mellé is fincsi, formabontó köret lehet.
Tudtad? "A cikória, jó rostforrás, segít szabályozni a mérgek kiürülését a szervezetből, és csökkenti a koleszterinszintet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése