TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 18., vasárnap

Pizza és olíva avagy Ki korán kelt, tésztát dagasztott

 Gyakran megesik velem, hogy amikor korán kelek















OLÍVÁS MINI "PIZZÁK",
  SCAMORZA-VAL ÉS FENYŐMAGGAL 
Hozzávalók:  
45 dkg liszt
2,5 dl tej 
2 csapott tk. kristálycukor 
2,5 dkg élesztő
8-10 szem fekete olívabogyó 
4-5 ek.olívaolaj
2 csapott tk. só
1 tk. oregánó
bors
5 db koktélparadicsom
10 dkg scamorza sajt - füstölt  
1 ger. fokhagyma
fenyőmag
olívaolaj
 A élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
Az olajbogyót lecsepegtetjük, leitatgatjuk, hogy minél szárazabb legyen és felaprítjuk
Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval, durvára őrölt borssal, és az aprított olívabogyóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Amikor már az összes lisztet felvette a tészta, hozzáadjuk az olívaolajat, szépen beledolgozzuk.
Az így kapott tésztát letakarva, langyos helyen 30 percig pihentetjük, majd 10 db kis gombócot formázunk belőle és egy ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sajtot felkockázzuk, a koktélparadicsomot, négybe vágjuk.
A gombóckáinkat ügyesen, kézzel (nem sodrófával), az ujjunk begyével nyomkodva, 10 centis korongokká nyújtjuk.
A feltéteket (ami lehet szabadon választott is, csak ne essünk túlzásba; mint általában a pizzánál) szépen elrendezzük a mini tésztáinkon, megszórjuk fenyőmaggal, kicsit belenyomkodjuk őket.
Ismét egy15 percig pihentetjük és előmelegített gázsütő, 5 fokozatán 20 perc alatt megsütjük, és még melegen megkenegetjük fokhagymás olívaolajjal.
Én ezt a 10 db-ot kétszerre sütöttem meg, mert nem akartam túlzottan és indokolatlanul összezsúfolni. 
A lazább kelt tésztáknál vigyázzunk a lisztezéssel, ezért inkább, szükség szerint a kezünket lisztezzük. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése