TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 16., péntek

Répa és kömény avagy Azt hallottam

A minap a tévében, valamelyik nagy szakácstól, azt hallottam, hogy a répához jól passzol a kömény...
...és valóban csak hallottam, mert épp valami mással voltam elfoglalva, a tévé meg csak úgy ment mellettem.
Ezért az, hogy milyen kömény, és milyen répa, és miféle ételt készített vele a szaki, az lényegében, és utólag értékelve - tökmindegy volt.
Teljesen véletlenül akadt itthon némi répám és köményem, tehát...
Világ ide, világ oda, egy magyaros hangulatú ételt sikerül összedobom ;)




SÁRGARÉPÁS SERTÉSRAGU, 
  KÖMÉNNYEL ÉS TARHONYÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb vagy lapocka 
35 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
őrölt és egész kömény
petrezselyem zöldje
bors, só
(liszt)
A húst és a megtisztított sárgarépát, hasonló méretű kockákra daraboljuk, ezt most célszerűbbnek tartom kisebbre vágni.
A hagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük,  hozzárakjuk a hús, majd amikor a hús már "kifehéredett", jöhet a sárgarépa. Megsózzuk, megborsozzuk, őrölt és egész  köménnyel ízesítve, pörkölt módján készre főzzük. A főzés végén, ha sűrűbbre, szaftosabbra szeretnénk, lisztszórással (staubolással) sűríthetjük, tálalás előtt aprított petrezselyemzöldet kavarunk hozzá.
Köretként, tarhonyát ajánlok, de ez legyen mindenki saját választása. 
TUDTAD? "A sárgarépában található K-vitamin a véralvadás és a sebek gyógyulásában játszik szerepet, rosttartalma pedig segíti az emésztést, és egészségesen tartaja szívet." 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése