TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 6., kedd

Túró és szilva avagy Már a pénztárnál mondtam


A szokásos bolti történet.
Többek közt vásároltam lisztet, túrót, szilvát, satöbbit...
-Na mi finomat főzöl ma?
-Hmm, túrós sütit.
-...és a szilva?
-Ja, azt is ;)
Egyébként, alap tészta és a miért ne ötlet.














SZILVÁS-TÚRÓS SÜTI 
Hozzávalók:
25 dkg liszt + szórás
20 dkg porcukor
50 dkg túró
5 dkg vaj + kenés
2 db tojás
2 dl tej
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
25-30 dkg szilva
őrölt fahéj 
A tojásokat a cukorral alaposan felverjük, aztán hozzáadjuk a tejet, belemorzsoljuk, belekeverjük a túrót, őrölt fahéjjal és egy csomag vaníliás cukorral is ízesítjük.
A vajat felolvasztjuk.
A liszttel elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a túrós-tejes részbe,  majd hozzákeverjük a nem forró, olvasztott vajat.
 Egy klasszikus 38 cm tepsit kivajazunk és kilisztezzük.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, a tetejére szórjuk a szilvát, és előmelegített sütőben 4-5 fokozaton 35-40 perc alatt szépen megsütjük. 
A tetejét fahéjas porcukorral meghintjük.
Figyeljük!!! mert természetesen (mint általában) ez a süti is sütőfüggő!!!
Alkalmazzuk a tűpróbát, tehát egy nagyobb tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel bökjünk a süti középébe, az előírt idő elteltével (körül), és ha a pengén nem észlelünk „nyers tésztát”, akkor az már megsült.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése