TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 7., szerda

Hal, tészta és a fűszerkeverékek

Gyakran ér minket, étellel foglalkozó emberkéket az a "vád", hogy nekünk könnyű, mert tudjuk, mit - mivel lehet fűszerezni, hogy finom legyen.
Hát akkor álljon itt, egy titkos fűszerezés...















FŰSZERES MORZSÁBAN SÜLT 
 TŐKEHALFILÉ, OLASZOSAN  
Hozzávalók:
4 adag tőkehalfilé
25 dkg penne
20 dkg paradicsom
15 dkg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
2-3 ek. balzsamecet
olaszos vagy mediterrán fűszerkeverék
hal fűszerkeverék 
A halfiléket felszeleteljük, és alaposan leitatjuk róluk a nedvességet, a vizet, megsózzuk és hal fűszerkeverékkel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, illetve kicsit belenyomkodjuk.
Forró olajban, pár perc alatt mindkét oldaláról szépen megsütjük.
(én kb. 10 dkg morzsához, egy evőkanál fűszerkeveréket kevertem, előfordulhat, hogy a keverékek sót is tartalmaznak, ezt vegyük figyelembe)
A penne tésztát kifőzzük.
Közben a hagymát és a szárzellert felaprítjuk, majd olívaolajon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a zöldborsót, és a kis darabokra vágott paradicsomot, felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük, mediterrán (olaszos) keverékkel fűszerezzük. A közben elpárolgó levet, pótoljuk; akár a tészta főzővizével, de itt is ügyeljünk  arra, hogy a víz sós 
Amikor a borsó kellően megpuhult, minimálisra forraljuk a levét, meglottyintjuk balzsamecettel és belefogatjuk a pennét.
Tálaláskor, mint általában a halakhoz, citromkarikát, -gerezdet adunk.
Én  SchefGrill fűszerkeveréket  használtam ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése