TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 13., kedd

Gomba és husi avagy Bakonyból szeretettel


Az igaz történet, úgy hangzik, hogy valamikor régebben, volt egy kis gombapaprikás maradék, és el kellett használni, vagy kidobni.
Nem dobtam ki.
Ez most a napokban eszembe jutott, de "sajna" nem volt maradékom... ezért... na de mindegy is...
Íme végeredmény!














BAKONYI SERTÉSRAGU LEVES
Hozzávalók:
25-30 dkg sertéshús
20 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 p. tejföl
liszt
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só 
apró levestészta
A húst kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd rádobjuk a húst. 
Amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk a közben felkockázott gombát és paprikát; sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel és zúzott fokhagymával ízesítjük. Meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk és vízzel felöntve puhára főzzük (az elején kb. fél óráig pörkölt módján főzzük); befejezésként, lisztből és tejfölből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük, külön vagy magában a levesben főtt apró levestésztával kínáljuk.
(Egészentejsen véletlenül, ha akadna egy ici-pici erdei gomba otthon, akár szárított formában bátran használjuk, hisz a "bakonyi" elnevezés valamikor azt jelentette, hogy a Bakonyban termő, fellelhető gombákból készült az adott étel; mára ez már, -fogjuk rá-, megbocsájtható módon  "felhígult" és sima bóti gombából is pompás "bakonyi" ételek készíthetők. 
Igaz ami igaz, én így tettem, de azért pottyant bele egy kis szárított finomság.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése