TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 20., péntek

Újburgonya és spárga azaz A tavaszi pompa

Tegnap volt 20 percem, na jó legyen 30, de abban már a kajálás is benne van; igaz gyorsan esze zabálok...

















PARADICSOMOS CSIRKEMELL, 
   VAJAS, ZÖLD SPÁRGÁS - ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
50 dkg újkrumpli
50 dkg zöld spárga
15-20 dkg koktélparadicsom
petrezselyem zöldje
kapor
bors, só
vaj, olívaolaj
Az újkumplit picikét megkapargatjuk, ledörzsölgetjük a héját és nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben feltesszük főzni.
A spárgát megtisztítjuk, eldaraboljuk, amikor a krumpli, már majdnem megfőtt, mellédobjuk és így főzzük készre, tehát a spárgát csak „blansírozzuk”, leszűrjük. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a spárgás krumplit átforgatjuk, átmelegítjük rajt, durvára vágott kaporral és petrezselyem zöldjével fűszerezzük, szükség szerint sózzuk.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor ez idő alatt elkészül a hús is.
A csirkemellet kisujjnyi darabokra, falatokra szeljük, majd olívaolajon szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és az utolsó 3-5 percnél hozzáadjuk a koktélparadicsomokat is, félbe vágva, aláöntünk kb.1 dl vizet, jól összeforraljuk és kész.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése