TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 10., kedd

Spárga és szalonna avagy A csípős simogatás

Ismét csak azt tudom mondani, nem kell más mint egy-két jól összeválogatott hozzávaló és már kész is a pompa.
Valóigaz, én a szaftosabb étkeket kedvelem, de a soron következő chilis pulykám, annyira kellemes ízű kombinációra sikeredett („édes”, csípős, sós és még roppanós is), hogy ez teljesen kiment a fejemből ;)
Ha valaki szaftosabbra szeretné készíteni, duplázza meg a paradicsom mennyiségét.
TUDTAD ? „A fehér a föld alatt igyekszik a fény felé, a zöld pedig olyan fajta, ami viszont már a föld felett növekszik.” Mindmegette.hu















CHILIS PULYKAMELL SZELETEK,
   SZALONNÁS SPÁRGÁVAL ÉS BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
30 dkg fehér spárga
10 dkg bacon (bükkfán füstölt)
1 db nagy paradicsom
chilipehely
4 adag basmati rizs
Na kérem szépen ez ismét egy bonyolult recept lesz.
A pulykamellet felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, megsózzuk és chilipehellyel ízesítve grill serpenyőben szépen megsütjük.
Közben megtisztítjuk a spárgát és 2-3 centis darabokra vágjuk.

A szalonnát apróra kockázzuk, és elkedzjük pirítani; amikor már kezd szép színt kapni, hozzáadjuk a spárgát.
Néhány pillanatig még pirítjuk, hogy a spárga jól átmelegedjen, majd belekavarjuk az időközben felkockázott paradicsomot is, megsózzuk, még egy hipp-hopp pillanat, és már kész is.
A ragut a szeletekre halmozzuk, köretként a zamatos basmati rizst ajánlom, ez nagyon jól beleillik ebbe az íztartományba, de egy fincsi burgonyapürével is megállja a helyét





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése