TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 26., csütörtök

Csirke és cukkini avagy Egy őrülten jó rizseshús

Amikor hétköznap van, akkor is ehetünk nem hétköznapit ;)
Egyszerűen, gyorsan, és naná, hogy a kedvenceimmel... 
...és amiről még nem beszéltem, az a rizs és a tejföl páros.














RIZSES CSIRKE, SOK CUKKINIVEL

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg rizs
2 db salátacukkini
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
petrezselyem zöldje
lestyán
bors, só
tejföl
A cukkinit és a sárgarépát kockákra vágjuk, a szárzellert felszeleteljük.
Aztán a csirkemellet is felkockázzuk, egy kevéske zsiradékon, kifehéredésig pároljuk (pár perc), majd közé szórjuk a répát, megsózzuk, megborsozzuk, és még egy picikét pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, a tetejére rakjuk a cukkinit, a szárzellert, majd felöntjük forrásban levő, sós vízzel (a rizs mennyiségének, duplája) és innen ugyanúgy készítjük, mint a párolt rizst.
Tálalás előtt, egy jó adag, petrezselyem zöldet és lestyánt durvára aprítunk és belekavarjuk ebbe a pompás kis hétköznapi koronába ;)
...és a tejföl; nekem nagy kedvencemmé vált a tejföl és a rizs párosítás, semmi extra, csak simán a párolt rizs tetejére egy adag tejföl; szerintem bámulatos kombó, aki tud előítéltek nélkül kóstolni, mindenképp próbálja ki.
Naná, hogy erre az ételre is rákerült.
(Amennyiben csak szárított lestyánhoz van szerencsénk, akkor már a készítés közben hozzáadhatjuk; és vigyázzunk a sózással, mert a húst és a felöntő vizet is sózzuk.)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése