TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 19., péntek

Ismét

Ismét ötletelnem kell és nem másból mint a Vöröskaktusznál talált pogi receptből.
Tehát van egy alaprecept, picit „belenyúlunk”és egyből egy új finomságot kapunk; ugyanaz és mégse.
...és még hányszor foglak bennetek, erre, ilyenekre emlékeztetni. 

 












MAGOS RUDACSKÁK
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin 
1 ek. zsír (jócskán)
2 tojás sárgája  (fehérje a kenéshez)
1 dl tej
8 dkg füstölt sajt (ennyi volt itthon)
1 pohár tejföl (175g)
3 dkg élesztő
1 tk. só
1 tk. cukor
durva bors
egész kömény
szezámmag
lenmag
tökmag  
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval, illetve a magokkal összegyúrjuk.
A tojások fehérjéjét félretesszük a kenéshez. 
Egy laza, ruganyos tésztát kell kapnunk, hogyha nagyon lazának éreznénk, akkor egy picike lisztet adjunk még hozzá, de ne lisztezzük túl.
A tésztát tegyük egy neylon zacskóba, nyomjuk ki belőle a levegőt, majd zárjuk le, de úgy, hogy maradjon a tésztának hely duzzadni. Egy éjszakára hűtőbe téve pihentetjük.  
Másnap reggel nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, rácsozzuk be, szaggassuk, kenjük le a tetejét fehérjével, (amibe egy kevés fűszerpaprikát keverhetünk; ez egy olyan nagymamás trükk) megszórjuk magokkal és forró sütőben (gázsütő 6 fokozat) süssük szép pirosra. Ez körülbelül 15-20 perc.
Pompás, könnyű, holnap is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése