TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 9., kedd

Valaki egyszer

Egyszer valaki, azt mondta nekem, hogy a pörkölt alapba szokott rakni egy kis almát is...
Nem tudom, nem néztem utána, hogy valóban létezik-e ilyen dolog, de nekem bőven ölég volt ahhoz, hogy étek legyen belőle.  













ZAMATOS PULYKAPÖRKÖLT,
      BORBAN ÁZOTT ÁFONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg pulykacomb filé
20 dkg alma 
1 fej vöröshagyma
10 dkg aszalt áfonya
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
2 ger. fokhagyma
vörösbor
rozmaring
bors,só
Az aszalt áfonyát beáztatjuk annyi vörösborba amennyi épp ellepi.
A pulykacomb filét felkockázzuk (ha szerencsénk van, már így vásároljuk). 
A hagymát és az almát pici kockákra aprítjuk.
Egy lábosban zsiradékot felhevítünk és a hús kockákat szépen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a paradicsom pürét, párpercig pirítjuk még (vigyázva! hogy a p.püré meg ne égjen). Aztán sózzuk, borsozzuk, közé szórjuk az almakockákat, a zúzott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és pörkölt módján, puhára főzzük. A főzés utolsó 5-10 percében hozzáadjuk az áfonyát a borral együtt, aprított rozmaringgal ízesítjük és készre főzzük.
Köretként lestyánnal ízesített tarhonyát kínálunk.

       



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése