TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 3., szerda

Erről beszélek 4.

Na, kérem szépen, erről beszélek...
Merjünk bátran variálni... 
...és jobbnál-jobb étkek születhetnek














ZSENGE ZÖLDBABSALÁTA, 
  BORBAN PÁROLT CSIBEMÁJJAL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
35 dkg zsenge zöldbab
2 szál újhagyma
1,5 dl fehérbor
1 db citrom leve
1 dl olívaolaj (kb.)
friss bazsalikom
csípős paprika
salátafélék 
kristálycukor

parmezán vagy más fajta kemény sajt, de el is hagyható
A zöldbabot nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5-10 percig főzzük.
Közben egy tálban alaposan összekeverjük az olívaolajat a citromlével, egy csipet sóval és cukorral, majd pici kockákra darabolt csípős paprikát szórunk bele, ízlés szerint és bőségesen, aprított bazsalikommal ízesítjük.
A leszűrt babot, még melegen ebbe az öntetbe forgatjuk, karikára vágott újhagymával dúsítjuk. Hűtőszekrényben 2-3 órát érleljük.
A csirkemájat nagyobb, „egész” darabokban hagyjuk és forró zsiradékon megfuttatjuk, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk és felöntjük a borral. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk (szükség szerint, ha kell, pótoljuk a bort).
Egy tányérra salátaféléket halmozunk, rátesszük a zöldbabot, majd a májat, bazsalikom levélkékkel és sajt forgácsokkal díszítjük. 

 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése