TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. március 27., csütörtök

Nem büntiből :)

Nem tudom miért van, de mostanában, egyre gyakrabban fúj felém a szél olyan „kritikákat”, hogy nem túl sok édesség szerepel a receptjeim között. 
Igen. Nem.
Nem tehetek róla, de nem vagyok egy édes szájú manus, persze szinte bármit megeszek amit elém tesznek és valljuk meg őszintén, anyunénál, mamáénál úgysem tudunk jobbat.
Na, ez a mondat jó indok, arra, hogy ha hazamegyek kapjak egy puszit :)
A másik dolog a banán; egészséges, finom, szép, jó, stb., de mégsem értem mit szeretn imádnak rajt az emberek ennyire, főleg az éretlenen... no comment
Nos hát akkor, ezen kedves szavak árnyékában...















JOGHURTOS-BANÁNOS SÜTI
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1+1 tojás
1 p. natúr joghurt
2 db banán
1 cs. vanílliás cukor
1-2 ek. narancs vagy barack lekvár 
a tálaláshoz: csoki forgács, porcukor
A lisztet szép, egyállagúra morzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és egy tojást, meg egy csipet sót; összegyúrjuk, frissentartó fóliába takarva 30 percet hűtőben pihentetjük. 
Ez egy lágy tészta; gyúráskor inkább a kezünket lisztezzük! 
Pihentetés után a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 cm.-es belisztezett tortaformát kitudjunk vele bélelni, úgy hogy a szélén 2 cm.-es permet hagyjunk. (a fölösleget vágjuk le)

 











Az alját megböködjük villával és gáz sütő 6 fokozatán nagyjából 10 percig elősütjük. Ezalatt a banánt felkarikázzuk, a joghurttal, egy tojással és a vaníliás cukorral összekeverjük. Az elősütött tészta alját megkenjük lekvárral és beleöntjük a banános joghurtot, 5 fokozaton 20-25 perc alatt megsütjük.  
Tálaláskor csoki forgácsot és porcukrot hintünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése