TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. március 15., szombat

Kényeztető csomag

Általában befizetek egy amolyan kényeztető csomagra, persze csak fizetés után és lehetőleg akciósan :) mert megérdemlem és megtehetem... havonta egyszer.
Na, ilyenkor aztán gondolkodás nélkül vásárolok olyan dolgokat amiket valamiért és úgy különben nem nagyon illesztek be a mindennapok étkezéseibe. Nem kell itt nagy dologra gondolni; főleg annak ismeretében, hogy „a jó dolgokból nem adnak sokat” ...ennyiért. 
Hát így és ezért készült a soron következő salátám is a legfinomabb, zamatos, lédús zöldalmából és egy kevéske akciós rákból. 













SZAFTOS ALMASALÁTA, KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldalma
25 dkg koktélrák
2 db főtt  tojás
2 db tojás sárgája
2 ek. ecetes torma 
2 dl étolaj
2 ger. fokhagyma
3 db babérlevél
porcukor
kakukkfű
bors
jégsaláta  
A koktélrákot felengedés után 10 percig sós, babérlevéllel és fokhaagymával ízesített vízben főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A tojások sárgáját egy kis habverő, vagy mártáskeverő segítségével a tormával kikeverjük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az olajat, folyamatos keverés mellett, „cseppenként” (kanalanként),  alaposan sűrű mártássá kavarjuk, úgy mint ha majonézt készítenénk, a végén porcukorral állítjuk be az ízét.
Az almát és a főtt tojásokat centis kockákra daraboljuk, beleforgatjuk a mártásba, hozzá keverjük a rákot és kakukkfűvel ízesítjük. 
Tálaláskor a vékonyra metélt jégsalátából alapot rakunk a tányérra ráhalmozzuk a finom, szaftos salátát és pirítóst adunk mellé
Csak 1 ötlet: a megmaradt tojás fehérjével kenjük meg a bagett szeletek egyik felét és nyomkodjuk bele szezámmagba, majd hevített olívaolajon pirítsuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése