TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. március 19., szerda

Lost vagy Retro? 5.

Viszonylag régen, még lázadó, ifjú koromban, amikor néhány fondorlatos mosollyal, tudtunk annyi pénzt kicsalni a nagymami bukszájából, hogy az némileg kiegészítse kezdő fizetésünket és nagy pofával tudjunk menőzni egyes vendéglátó egységekben. Na, ebben az időben volt nagy kedvencünk a Marshall máj illetve a Marshall májas szendvics; ez nem volt más mint két szelet kenyér közé tálalva a máj. Abban a vendéglőben ahová mi jártunk úgy készítették, hogy bőségesen halmoztak rá pirított hagymakarikát is. Isteni élmeny volt, ahogy végig csorgott az a finom zsír a kezünk szárán; de valószínű nem csak ezért szerettük...
A Marshall máj, alapesetben borjúmáj és csak a kenyérszalonnából készült kakastaréjjal illetve annak zsírjában sült finomság aminek a klasszikus körete a tört burgonya.
Ugye elnézitek nekem, hogy a emlékeimben elveszve a hagymát is bátran ajánljam hozzá, nem is akárhogy.
Mivel borjúmájat, eddig csak képen láttam, talán az sem baj ha sertésből készítem.
Persze szalonnán is csak kolozsvári van itthon.
...és imádom a vajas burgonyapürét.
???lehet, hogy nem is marshall májat készítettem??? :) 

 
Az a régi jó
MARSHALL MÁJ, HAGYMÁSAN
Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj
15-20 dkg kolozsvári szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 ek. ételecet
majoránna
bors

liszt
A májat  mindig frissen készítsük!
A sertésmájat vékony szeletekre szeleteljük, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.
A szalonnából szeleteket vágunk és a bőréig bevagdossuk, hogy szépen megnyíljanak, majd egy kevéske zsiradékon megpirítjuk és tálalásig félretesszük.
A befűszerezett májszeleteket lisztbe forgatjuk és abban zsiradékban amelyikben a szalonna is pirult, percek alatt megsütjük. 
A hagymát felkarikázzuk, kicsit lesózzuk és szinte a „tálalás pillanatában” rádobjuk a májra, egy perc múlva a májszeleteket kitálaljuk, a hagymára pedig rálottyintjuk a ecetet és egy pillanat alatt átgőzöljük,  majd  a májra halmozzuk és a tetejét a kakastaréj szalonnával koronázzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése