TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 26., szombat

Variációk egy témára - mozzarella, paradicsommal 5.

Na, mindjárt helyesbítenék is! 
Ugyanis a paradicsomot ez esetben kihagytam illetve egy kis Kápia paprikás marináddal váltottam ki és egy ici-pici sonka is került rá. 
Ugye nem baj.















MOZZARELLA, SONKÁVAL ÉS KÁPIA MARINÁDDAL
Hozzávalók:
4 db mozzarella golyó
1 db kápia paprika
1 kis szál új hagyma
3-4 db fekete olívabogyó 
4 tk. almaecet
1 csipet kristálycukor
8 szelet sonka
bors, só
A Kápia paprikát, az új hagymát és az olívabogyót szép apró kockákra vágjuk, majd enyhén lesózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az almaecettel, egy csipet cukorral megszórjuk. Félórát pihentetjük. A pihentetés után felöntjük olívaolajjal és elkeverjük.
Tálaláskor a felszeletelt mozzarellát a tányérra rendezzük, rászórjuk a felcsíkozott sonkát és a marináddal meglocsoljuk.














Csak 1 ötlet: ezzel a marináddal natrúr, grillezett húsokat is meglocsolhatunk; nem fogja elrontani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése