TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. november 12., kedd

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 9.

Amikor nincs otthon semmi!, csak a vésztartalék maradékának egy kis része. :)














TEJSZÍNES-HAGYMÁS TORTELLINI, 
   3 SAJTTAL TÖLTVE (ugye milyen jól hangzik)
Hozzávalók:
50 dkg sajttal töltött tortelini (3 ai formaggi)
2 db vöröshagyma (kb.:25 dkg) 
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
petrezselyem zöldje
A tortellinit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
Az egyik vöröshagymát fél vagy negyed karikákra szeleteljük a hagyma méretétől függően; egy kevéske olívaolajon, megfonnyasztjuk, enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a borral és kiforraljuk. Amikor a tészta megfőtt, átszűrjük a borban párolt hagymára, ráöntjük a tejszínt, szükség szerint sózzuk és alaposan összeforgatjuk, kiforraljuk hogy a tészta jól beigya a „mártást”. Tálalás előtt aprított petrezselyemzöldet keverünk hozzá. 
A másik hagymát vékony karikákra szeleteljük és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban szép ropogós,
pirosra sütve, a tészta tetejére szórva díszíthetünk vele és még az ízrobbanáshoz is hozzá segít.

 (ezt szépen leírtam).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése