TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. november 26., kedd

Egy kis...

Amikor az embernek van egy kis ideje magára, mint például az előbb nekem, akkor megérdemel egy kis kényeztetést. Egy kis omlettet, egy kis ezzel, egy kis azzal, egy kis spanyol lehelettel, még akkor is ha egy kis időt vesz ez igénybe, mondjuk tíz percet.














SPANYOLOS OMLETT-TEKERCS
Hozzávalók:
személyenként
2 db tojás
2 ek. tejszín
3-4 db gomba (kb.:10dkg)
4-5 szelet Chorizo (spanyol kolbász)
4 szem olívabogyó
1 ger. fokhagyma
Cayenne-i bors
olívaolaj
A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd olívaolajon elkezdjük pirítani. Amikor kezd szép színe lenni, hozzászórjuk a felkarikázott olajbogyót, a felkockázott Chorizót és az aprított fokhagymát, egy perc alatt összemelegítjük, hozzáöntünk egy evőkanál tejszínt, sózzuk és Cayenne-i borssal ízesítjük, pillanatok alatt kiforraljuk, félretesszük.
A tojásokat egy kanál tejszínnel és sóval elhabarjuk. Egy serpenyőben olívaolajon szép lassan és közben igazgatva megsütjük, de csak az alsó :) oldaláról, majd ráterítjük a gombás ragut és ügyesen feltekerjük.

1 megjegyzés: