TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. október 10., csütörtök

A legjobb „fű”

A-vitanim, C-vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium.
Csökkenti a koleszterinszintet, vértisztító, gátolja az érelmeszesedés kialakulását, a benne található mustárolajnak köszönhetően csíraölő és rákellenes hatása is ismert. 
A szép lila virágja is ehető, tökéletes díszítőanyag, pompásan feldobja az ételeinket.
Friss állapotban ne főzzük, mindig csak keverjük a kész ételbe.  
Mindez egyszóval a Metélőhagyma vagy magyarosan Snidling :)
Hoppá! A középkori orvosok nagy gyakorisággal ajánlották székrekedés, gyomorbántalmak, melankólia! és (most ülj le) nagyothallás esetén is. 














SNIDLINGES TOKÁNY, 
     MÉZES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
70 dkg sertés szűzpecsenye
1 db kápia paprika
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 cs. snidling (metélőhagyma)
80 dkg burgonya
3 ek. méz
bors, só  
Felforrósított zsiradékon megpirítjuk a csíkokra vágott szűzpecsenyét, megsózzuk majd felöntjük a borral. Amikor a bor szinte teljesen elforrta magát, a hús lehintjük egy kanál liszttel és közé dobjuk a vékony csíkokra darabolt kápia paprikát, hozzáöntjük a tejszínt és kis lángon kiforraljuk. A snidlinget felaprítjuk és a kész tokányba keverjük.
A megtisztított burgonyát cikkere vágjuk és megfőzzük.
A megfőtt burgonya cikkeket forró zsiradékon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk; amikor már kezd pirulni hozzáadjuk a mézet és vigyázva (ne égjen meg a méz) szép színűre karamellizáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése