TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 27., vasárnap

Sör és csirke avagy Vettem egy sört szilveszterre

Még csütörtök este kiugrottam a boltba, hogy vegyek egy sört szilveszterre, oszt majd jól oda vágok az iccakának 😜
Ezzel nem is lenne..., lett volna baj, csak az ünnep hevében eztetet elfelejtettem és ma vagányan megbontottam és már majdnem bele is hörpöltem, amikor: uhhh.....
Hát most mi legyen?, mert az azért csúnya lenne, ha meginnám, szilveszterkor meg nézegetnék ki az ablakon vagy épp a visszaemlékezéseimet irogatnám...
Nem! Erős vagyok! Nem iszom meg! Nem!
..inkább főzök valami fincsit.
Megtörtént, el is használtam belőle 3 decit,  ...maradék 2-vel nem tudok elszámolni.
Holnap mehetek megint boltba, virsliért, fertőtlenítőszerért, árengedményes karácsonyi csomagolópapírért (szaloncukor ráér majd február végén), divatos szájmaszk tárolódobozért, szóval csak is a legfontosabbak, ja meg a sör!!! (veszek kettőt a biztonság kedvéét, hátha az egyik kiborul... 😉     ...valahova)













SÖRBEN SÜLT CSIRKECOMBOK
    HAGYMÁS-BABOS BULGURRAL
Hozzávalók:
12 db csirke alsócomb
3 dl világos sör (ez pont ki jön egy fél literesből 😉 )
15 dkg bulgur
2 dob. vörösbab konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 ger. fokhagyma
füstölt fűszerpaprika
őrölt római kömény
oregánó
kakukkfű
bors, só
A csirke felsőcombokat megtisztítjuk, sóval borssal, oregánóval, kakukkfűvel, római köménnyel és egy kis füstölt fűszerpaprikával alaposan bedörzsöljük (a bőrük alatt is), meglocsoljuk olajjal és legalább 30 percig pihentetjük.
Ez idő elteltével az így előkészített combokat egy akkora tepsibe pakoljuk, amibe épp beleférnek, majd felöntjük a sörrel és fólia alatt 180-190 fokra előmelegített sütőben 40 percig, aztán fólia nélkül erősebb (200) hőfokon 20-25 perc alatt, illetve amig szép pirult nem lesz addig sütjük, az sem árt neki, ha közben egyszer-kétszer meglocsoljuk a levével.
Közben a vöröshagymát "negyedkarikákra" szeleteljük, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk bulgurt, átforrósítjuk, felöntjük a bulgur mennyiségének megfelelő dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk, aprított fokhagymával ízesítjük és a rizshez hasonlatos módon készre pároljuk.
A babot lecsepegtetjük a paradicsomokat felkockázzuk és mielőtt a bulgurt lefednénk hozzá keverjük ezeket is.





 
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése