TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. április 30., kedd

Dög

Bizonyára mindenki volt már úgy (remélem), hogy nem. Nem és nem; ha nem muszáj, akkor meg pláne nem. Na, így voltam én tegnap; egyszerűen semmi. Többször és alaposan átgondoltam, hogy mit kellene tennem, de nem. Vajon mi lehet ez? Tavaszi fáradtság vagy csak sima fáradság, az időjárás amire mindent rá lehet fogni? Passz. Aztán eltelt a nap és rá kellet jönnöm, hogy ez nem más mint a DÖG.
Szóval egész nap dög voltam, igazándiból még főzni sem volt kedvem, de enni azt meg ugye kell. Minél egyszerűbben és gyorsabban, nehogy elfáradjak.














ZABPEHELLYEL SZÓRT CUKKINI,
             EGYSZERŰ SNIDLING MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
2 személyre
2 db cukkini (kb.:50 dkg)
3 ek. zabpehely
1 p. tejföl
1 csokor snidling
1/2 citrom leve
1 mk. kristálycukor
bors, só
A cukkiniket 1 centis karikákra szeleteljük és egy kevés olívaolajon szépen megsütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk; majd az utolsó percben közé szórjuk a zabpelyhet és összepirítjuk. 
Közben a snidlinget felaprítjuk és a tejfölbe keverjük, ízesítjük a fél citrom levével, sóval és egy mokkáskanál cukorral.
Tálaláskor a mártással meglocsoljuk a cukkinit vagy mártogatóként kínáljuk mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése