TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 26., csütörtök

Kacsa és tejföl avagy Egy merész ötlet

Ma, talán egy nem túl gyakori módon készítem el a kacsacombot.
...és egyben felajánlom, hogy ha valakinek esetleg van ilyen vagy hasonló módom („pörköltes”) elkészítendő kacsás, akár libás ételkölteménye, az írja meg nekem a 
madchef@food.hu (a tárgy rovatba, az ŐJÉ  -t írjátok) 
ímél címre és én az ŐrültenJóÉtelek fészbukos oldalán közzéteszem; ha véletlen fénykép is van hozzá ,külön megköszönöm ;)















TEJFÖLÖS KACSACOMB, GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb (a csomagolás szerint - fiatal)
20 dkg sárgarépa
3 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
fűszerpaprika
majoránna
őrölt kömény
4 adag galuska
A vöröshagymát, a sárgarépát apró kockákra daraboljuk és együtt megfonnyasztjuk, enyhén lepirítjuk, majd megsózzuk, köménnyel és majoránnával ízesítjük. 
A gondosan megtisztított combokat belerakjuk az alapba, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és pörkölt módján puhára főzzük.
(A főzési idő, nálam, szépen, lassan rotyogtatva, közel 2,5 óra volt, de ez függhet a tűz erejétől és a kacsa korától is.)
Amikor a combok már kellően megpuhultak, egy kevéske fűszerpaprikával meghintjük a tetejét, (de ne legyen „paprikás”, inkább csak a színe miatt), és egyet forralunk rajt.
A tejfölből és 1-2 kanál lisztből készült habarással besűrítjük (ki sűrűbben, ki hígabban szereti), galuskával tálaljuk.
Ezt óvatosan írom le, de kici cípősz enek a ételnek sze árt :) 















Ezt a receptet is érdemes megjegyezni!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése