TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. április 29., hétfő

A4-es 1.

Mi az az A4-s? Hát, nem más mint..., illetve az a tematika, hogy az ebbe a kategóriába tartozó ételeimhez, 4 azaz négy alapanyagot fogok használni. 
Feltételezve, hogy fűszerek illetve zsiradék mindenkinek van a kamrájában, tehát ezeket nem sorolom az alapanyagok közé; talán elnézitek nekem ;)
Egyszerűen, kis szatyorból, fejedelmit !
Íme az első!

 












CURRY-S RIZSES PULYKACOMB FALATOK
Hozzávalók:
60 dkg pulyka felsőcomb filé 
30 dkg rizs
2 szál sárgarépa (25-30 dkg)
1 csokor újhagyma
-
őrölt gyömbér
curry por
bors, só
A combfilét felkockázzuk, meghintjük curry porral és őrölt gyömbérrel, meglocsoljuk kb.:1/2 dl olajjal, majd alaposan összeforgatjuk; legalább 4-5 órán át hűtőben érleljük, pácoljuk.
A bepácolódott húskockákat egy edényben megpirítjuk, kevéske víz hozzáadásával félig megpároljuk,zzuk, borsozzuk és hozzárakjuk a felkarikázott sárgarépát. 5 perc elteltével belekeverjük a rizst és innen tovább a rizs készítés szerint készre főzzük, készre pároljuk.
Az újhagymát ferdén és vékonyan feldaraboljuk, tálaláskor gazdagon megszórjuk vele a curry-s rizses pulyka falatjainkat. 
TUDTAD?„A rizs gazdag rosttartalma kiváló az emésztőrendszernek, és segít a koleszterinszint csökkentésében, úgyhogy fontos az egészséges szívhez.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése