TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. február 26., kedd

A nyerő páros

Szerény nyomott véleményem szerint a brokkoli és az alma pompás ízharmóniát alkot; tovább megyek az alma szinte mindenféle ételt fel tud dobni; használom is rendesen :)
A brokkoli sokkal több tápanyagot tartalmaz mint bármelyik zöldség. Charlotte Haigh pedig azt ajánlja, hogy hetente legalább kétszer-háromszor együnk brokkolit. 
Könnyen emészthető, kalóriatartalma rendkívül alacsony. Kiemelkedő rosttartalma fokozza a telítettség érzését valamint serkenti és felgyorsítja az emésztést.















PULYKAJAVA, 
     PIRÍTOTT BROKKOLIVAL 
              ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
50 dkg brokkoli
2-3 db alma
őrölt rozmaring
A pulykamellet felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk és őrölt rozmaringgal ízesítjük, natúr szelet módjára megsütjük.
A brokkolit kis rózsáira szedjük 3 percig előfőzzük (blansírozzuk) majd jól lecsepegtetjük
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a brokkoli rózsákat valamint a keskeny gerezdekre vágott almákat szépen megpirítjuk; egy csipet sóval és őrölt rozmaringgal ízesítjük. (Ha éppen van kéznél pár csepp mézünk azt is hozzáadhatjuk, de csak a vigyázva mert a méz, „túl karamellizáláskor” megkaphat, megkeseredhet.)  
Köretként párolt rizst vagy burgonyapürét ajánlok hozzá; de könnyű, diétás fogásként köret nélkül is megállja helyét.  
TUDTAD? „A brokkoli szulforafánokat is tartalmaz, hatékony rákellenes vegyületeket, amelyek megakadályozzák a daganatok kifejlődését.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése