TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 13., csütörtök

Na gyere Drágám

Vannak olyan dolgok, ételek amelyek sajnos nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Ide sorolom én, például a füstölt lazacot és a többi hasonló eljárással kifinomított” halat. Azért a lazacot emeltem ki, mert talán ez a legnépszerűbb a sok közül, és talán ezt látni legtöbbször a szupermarketek hűtőpolcain; illetve ezzel találkozni leggyakrabban az étlapokon.  
Az ünnepi vacsoránál, ebédnél egy picit jobban elengedi magát az ember (már aki megteheti) és próbálja extrább dolgokkal feldobni a menüt. Én is ilyenkor szoktam használni efféle alapanyagokat; persze fejenként csak egy keveset, mondjuk előételnek... utána meg jöhet a paprikáskrumpli :) :/












 
TORMÁS-JOGHURTOS SALÁTA, 
                         FÜSTÖLT LAZACCAL
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
20 dkg kigyóuborka
30 dkg burgonya
2 p. natúr joghurt
2 ek. ecetes torma
1 cs. petrezselyem zöldje
bors, só
A joghurtokat összekeverjük a tormával, borssal, sóval, és aprított petrezselyem zölddel ízesítjük. Az a burgonyát megfőzzük és uborkával egyformán apró kockákra vágjuk. Ezután öntetbe rakjuk őket, és a felcsíkozott füstölt lazaccal együtt alaposan összekavarjuk. Jól lehűtjük és toast kenyérrel, toast kenyéren tálaljuk. 
A sózással vigyázzunk és inkább a lazac után kóstoljuk meg. A salátánkat tartalmasabbá tehetjük főtt tojással. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése